0 op de meter TUIN oplossing:

Gekleurde panelen

Langzamerhand komen er steeds meer kleuren zonnepanelen op de markt. Wie weet hebben we over een aantal jaar de hele regenboog wel op ons dak liggen?

Past deze oplossing perfect in uw 0 op de meter tuin?

Zonnepanelen herken je al van verre. Het zijn zwarte of donkerblauwe rechthoeken die in een bepaalde hoek op het dak worden geplaatst. Houd je niet van blauw of zwart? Dan had je in het verleden dikke pech, want meerdere kleuren waren er niet. Maar daar komt langzamerhand steeds meer verandering in. Wie weet hebben we over een aantal jaar de hele regenboog wel op ons dak liggen?

Andere kleur zonnepaneel, zelfde opbrengst

Zonnepanelen in een andere kleur dan zwart of blauw bestonden voorheen nog niet omdat nog niet duidelijk was hoe zij dezelfde opbrengst konden genereren. Metingen bij ECN hebben nu aangetoond dat de gekleurde zonnepanelen een gering opbrengstverlies hebben ten opzicht van zwarte of blauwe zonnepanelen. Op de proeflocatie in de Wijk van Morgen van Zuyd Hogeschool te Heerlen zullen de prestaties van de panelen nu langdurig worden gevolgd.

Door de kleur en het ontbreken van deze lijnen kunnen zonnepanelen beter geïntegreerd worden in het landschap. Dat betekent dat ze minder opvallen en daardoor op meer locaties kunnen worden geplaatst zonder dat ze de natuur verstoren door zichtvervuiling.

Al meer dan 12 kleuren op de markt

Installatieprofs

Shape
Shape

Samen naar een duurzaam resultaat

Ontdek hier meer duurzame oplossingen

Een nul op de meter tuin is op vele manieren te realiseren. Belangrijk is om uw wensen kenbaar te maken én hoe we deze kunnen compenseren met duurzame oplossingen.