Variatie
 

Gekleurde panelen


Zonnepanelen herken je al van verre. Het zijn zwarte of donkerblauwe rechthoeken die in een bepaalde hoek op het dak worden geplaatst. Houd je niet van blauw of zwart? Dan had je in het verleden dikke pech, want meerdere kleuren waren er niet. Maar daar komt langzamerhand steeds meer verandering in. Wie weet hebben we over een aantal jaar de hele regenboog wel op ons dak liggen?

 
 

Andere kleur zonnepaneel, zelfde opbrengst

Zonnepanelen in een andere kleur dan zwart of blauw bestonden voorheen nog niet omdat nog niet duidelijk was hoe zij dezelfde opbrengst konden genereren. Metingen bij ECN hebben nu aangetoond dat de gekleurde zonnepanelen een gering opbrengstverlies hebben ten opzicht van zwarte of blauwe zonnepanelen. Op de proeflocatie in de Wijk van Morgen van Zuyd Hogeschool te Heerlen zullen de prestaties van de panelen nu langdurig worden gevolgd.

Door de kleur en het ontbreken van deze lijnen kunnen zonnepanelen beter geïntegreerd worden in het landschap. Dat betekent dat ze minder opvallen en daardoor op meer locaties kunnen worden geplaatst zonder dat ze de natuur verstoren door zichtvervuiling.

Installatieprofs.nl

 

Al meer dan

12

Kleuren


 

Deze nieuwe zonnepanelen passen natuurlijk perfect in een nul op de meter tuin. U kunt prachtige afscheidingen of schuttingen maken in uw tuin van zonnepanelen in "heguitvoering". Ik kan u verzekeren, die heggen zijn wintervast!

 
 
 
solar
plus
geldbesparen
is
nilopde

In dit artikel:

| gekleurde zonnecellen | gekleurde zonnepanelen warmtepomp | energiebesparen in je tuin |